maanantai 2. tammikuuta 2012

Tavoitteita

Listaanpa tähän nyt vähän tavoitteita. Siis katsellaan tällä kertaa vähän tulevaisuuteen. Joku päivä vielä kirjoittelen vähän läskimuistoja ylös, mutta uudenvuodenpäivä (tai no joo, nyt on jo toinen päivä, mutta periaatteessa) on aina hyvä päivä tällaiselle, menneisyyttä voi kaivella koska tahansa. (Lopussa on tiivistetty listaus niille, jotka eivät jaksa lukea pitkiä lörpöttelyjäni :P)

Loppupäämääräni on saada paino seitsemäänkymmeneen, jossa se oli joskus aikoinaan aika vakaasti pitkään. Jos sitten sinne päästyäni paino siitä näyttää laskevan vielä, se saa puolestani laskea. Painoindeksi-ihanne pituiselleni olisi 63, mikä kuulostaa aika utopistiselta, ja alarajalta sille, mitä tahtoisinkaan olla. Ensimmäinen tavoitteeni on kuitenkin saada paino pysyvästi kaksinumeroiseksi luvuksi. Tässä se on keikkunut välillä 98:ssa ja sitten taas säännöllisin väliajoin ponnahtanut takaisin 101:een. Sen yli ei onneksi vielä...

Toinen tavoitteeni: lempifarkut. Pyllyn ympärys pitäisi siis saada hilattua 95-98 cm tuntumaan, että nuo minun ihanat lempifarkkuni pääsevät homehtumasta kaapin perältä. Siihen kohdin kun pääsen, lopullinen painotavoite on vielä saavuttamatta, koska ostaessani kyseiset pöksyt olen painanut jo huomattavasti enemmän kuin sen 70 kg. Siispä tässäkin yksi hyvä välitavoite matkalle. Tällä hetkellä pyllyllä on kokoa huikeat 123 senttiä - ei tarvitse enää ihmetellä, miksi se julkisten kulkuneuvojen penkkiin mahtuminen on niin haastavaa.

Kolmostavoite: sari. Ostin Intiasta sarin, jota olisi tarkoitus käyttää eräissä juhlissa helmikuun lopussa. Ostin vaatteen vähän sillä ajatuksella, että ei sitten haittaa vaikka lihoisi tai laihtuisi, koska vaate siis koostuu kuudesta metristä kangasta, johon vain kääriydytään tietyllä tapaa. Eikä haittaa, jos kangasta jää ylimääräistä, ja aika paljon saan vielä lihoa, jotta vyötärönympärys olisi sen kuusi metriä, jolloin kangas ei enää riitä ;) No mutta eipä matkoja ilman mutkia: sarin mukana tuli alushame, jota tarvitaan, jossa se kangas pysyy ylhäällä. Ja eikö alushameen vyötärönkiristysnarun pituus ole metri. Tavoitteena on siis kiristää kessiä siihen sataseen, ja tälle tavoitteelle on ihan oikea aikataulukin - muuten tulee vaatekriisi juhlista. Vyötäröä en kyllä mittaa nyt, kun uudenvuodenturvotus saisi minut varmaankin itkun partaalle, mutta siinä 110 cm molemmin puolin se on keikkunut. On siis ehkä vähän huijausta edes puhua vyötäröstä...

Jännää toki on myös, mahtuuko 123-senttinen pyllyni siihen alushameeseen helmikuussa ;) Hame ehkä levenee vähän alaspäin, en ole aivan varma. Jos ei, saatan olla pulassa joka tapauksessa.

Nelostavoite: liikunta. Tällä hetkellä haasteessani on kasassa kymmenen liikuntapäivää (en ole laskenut siihen niitä joulun uimisia, koska luulen, että parin tunnin päivittäisistä kylpylälillutteluista uin ehkä korkeintaan 15 min yhteensä per päivä). Aikaa on kaksi kuukautta ja viikko, ja jäljellä siis vielä 35 liikuntapäivää. Se tekee vähän vajaa neljä liikuntapäivää per viikko, josta sitten samalla tahdilla olisi tarkoitus jatkaa.

Vitostavoite: ruoka. Alkoholin ja herkkujen kulutusta on yksinkertaisesti pakko karsia. Pakko. Alkoholi ei nyt ole niin paha vihollinen kuin esimerkiksi viime kesän lopulla, mutta voisi sitä opetella juomaan vähemmänkin kerralla. Tähän on jotenkin hirveän vaikea keksiä mitään muuta kuin herkuton tammikuu, ja totaalinen tipattomuus ei oikein auta tähän minun alkoholivammaani tällä hetkellä, kun bileitä, saunailtoja yms. ei ole tiedossa edes viikottain tulevaisuudessa, eikä ole ollut tapana tissutella onneksi. Ongelma on enemmänkin juuri se, miten paljon ottaa sitten kerralla - sen pari kertaa kuussa. Ja noh, sitten kun on sen vain pari ottanut, iskee hälläväliä-asenne ja sitten juo joka tapauksessa lisää. Ehdotuksia?

Lyhyesti uudestavuodesta: meillä oli kivat kaverienkeskiset kotibileet. Tehtiin siipan kanssa salaattia, jota sitten söin, ja tarjottiin vieraille loput joulusuklaat, joita en syönyt kovin montaa - hyvä minä! Boolia ja skumppaa oli paljon ja hyvää, eli mutulla sanoisin, että kaloreita kertyi ihan liikaa. Tanssittiin ja laulettiin aamukahdeksaan saakka... Onneksi opiskelijakämpässä saa perseillä aika pahasti ennen kuin valituksia alkaa sadella! Mutta huomenna jatkuu elämä taas ennallaan, tämä päivä on mennyt hilluessa kylpytakissa kotona.

Mutta siis:
paino 101 -> 70
vyötärö 110 -> <100
pylly 123 -> 95-98
neljä liikuntapäivää viikkoon, väh. 30 min liikuntaa siis 
herkuton tammikuu (koskee karkkia, leivonnaisia, sipsiä, sokerilimppareita [sokerittomat vieroitusoireisiin])
alkoholin kertakulutuksen vähennys? vaan miten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti